Autoliste
Pasākumi | Lielais orienttuss II (2002-08-17) | Atsauksmes

 Seko mums Twitter.com
 Vietu uz servera nodrošina DEAC

Laika Masina
  • Sakshu ar to, ka staasts buus garsh:))
  • Nu no maajaam (Bauskas) izbraucu ap 8.00 . Lidz Rigai devu druskai masinu lai brauc, kamer pats izgriezu burtus "Laika Masina" un 2 astonjiekus, domaju, ka nummurus nedos.
    • Kad nokluvaam Rigaa, tur savaacu vel 2 sturmanes, pielimejaam izgriezstos burtus un lenaam ripinajamies lidz registresanaas vietai.
    • Pie Statoila biju kados 10.15, kur satiku "3 Ciemu" ar nummuru, kuru es gribeju 7.:) . Vel pamaniju balto Audi coupe (komanda ar vienadajiem krekliniem un + gazmasku ar kameru:))).
    • Nobrinijos uz sievieshu komandu ar Nr.V2 . Ta ari nekljuva skaidrs kapeec vinjam ir Nr. V2?? Kad registreejaas V2, vinjas aiznjemaas no maniim ugunsdzeeseeju, nu tas taa neoficaali:)).
    • Redzeju vel barinju ar citiem, bet tos nepiefikseju. Registrejos, pieleju degvielu un nopirku dzeramo un devos uz starta. Startaa vareju buut ap kadiem 10.40, starteju aiz baltaa Audi coupe.

Tas bija ievads:)

  • Starteju...
    • Driz jau panacu un apdzinu balto coupi, tad pec briza panesos garaam arii vienai zilai masinai, nepiefikseju, kas taa bija ar kadu Nr., bet nedaudz pasaavu garaam, kur vajadzeja nogriezties uz 1. PK:)), pa velu pamaniju noradi un nespeju vairs sabremzeet. 1.PK visu lieliski atradaam un nodomajam, ja sitik viegli bus turpmaak, tad jau var sanakt ka daudziem punkti sakritiis.
    • Jelgavaa....nonaacaam pie pils, tur staavietaa redzeejaam ljoti daudz ekipaazhu. Iepatikaas smukais sudrabainais Subaru. Iesuutiju pagrabaa vienu no sturmaneem, lai uzzina atbildes. Tad atri vien devaamies uz Baznicu un Katedraali, tur notikaas kristibas, drusku paluureejaam un devaamies uz LDZ muzeju. Visu so laiku sanaca kopaa braukt ar balto kupeinieku, 13.Nr.:)) (Stumeji), V2 un sudrabaino Subaru. Visi jautajumi lidz sim bija ljoti viegli, tikai kad vajadzeja pateikt kas ir tas pa Pieminekli Jelgavaa, tad noprasot vairaakiem Jelgavniekiem, tie kaa viens teica, ka Lacplesha piemineklis (kaa beigaas pie rezultatiem uzzinaajaam, ka tas ir Brivibas piemineklis), drusku sanaaca vilsanaas Jelgavniekos, ka sie nezina, kaa pareizi deeveet pieminekli, bet piemineklis tiesaam atteeloja Laacpleesi. Bet Jelgavniekiem gan bija baigais blisaars uz muusu autinjiem:))Izbraucot no Jelgavas, atkorkjeju Vermuta pudeli un iemetu sljuku.
    • Pec Jelgavas duuraam uz Vircavas skolu, kur iemociijaam iekshaa pie tantes, sii bija tik prieciga, jautra un runiiga pat sakam domaat, kaa pieklaajiigaak atkratiities, ja kas vinja zinaaja, kas taa pa zimi kura aizklaata. Kad piebraucaam, redzeju kaa baltais audiks coupe aizbrauc taalaak, bet kad taisijaamies doties prom un reali nezinaajaam uz kurieni braukt, skatamies baltais audiks nesas atpakalj un nakosajaa krustaa pa kreisi. Saprataam, ka sie nebija pareizi aizmociijusi. Tapee sie mums palidzeja nekludiities, jo arii bijaam domaajushi braukt tur , kur sie bija aizbraukushi. Dzirdeju kaa viena komanda nepareizi noteica to aizklaato ziimi :)), bet es pakluseeju.
    • Braucaam aiz baltaas coupes , panaacaam arii sarkano Toyotu ar V2 Nr. un sarkano Alfa Romeo, kur vajadzeja noskaidrot vai aboli gatavi. Tur jau mees atradaam uz celinja pie dzirnavaam lielu lapu ar uzrakstu, Dzirnavas tjipa nestraadaa..... un aboli ir gatavi, Ludzam muus netrauceet. Es vel nosmejos, vajadzeja taks rakstit "aboli bija gatavi" jo ka nonacu tur, nedabuju nevienu abolu, noesti visi:)). Noskrobojos iemetu atkal Vermutu un valeju talaak.
    • Taalak sekoju Alfai un audikam. Nonaacaam Lielplatonee, tur Alfa pa priekshu braucot pie krustojuma apstaajas, laikam nezinaju uz kuru pusi maukt, audiks nedomaadams aizsaava pa labi:)), nosmejos, jo sis nepareizi aizbrauca. Alfa arii lenam saka kusteties pa kreisi, es gribedams atraak, devu golfam pa federeem, bet tad likumaa izlida prieksaa cita masina, tapee sabremzejos strauji un paliku aiz Alfas. Kopaa ar Alfu aizbraucaam uz Lielplatones pamatskolu, kur tuseeja cupa ar ekipaazaam, to skaitaa 7.Nr. "3 Ciems" , laikam lobiija olas un iekoda pusdienas. Mees tur arii pailgi uztureejaamies, sturmanes tikmeer iztaipija kajas un uzvilka dumu, es tikmer kartigi pacuraju un pierubiju pie kompja GPS, bet jegas no taa GPS nebija :(. Kamer mes njemaamies, daudzi aizbrauca, arii 13. stumeju ekipaza:)), palika tikai vel viena ekipaza, kura taisijaas arii pusdienot. Braucot prom atbrauca , liekas ka taa bija 35. ekipaza.
    • Nakamaa laikam bija taa Murmuiza, kur stradnieki stradaja, tie ritigi noskatijaas uz mums, izskatiijaas takaa sie mestu darbu pie malas un sekotu mums. Es vel izvilku Vermuta pudeli un vinju priekshaa ieraavu:)), viens otrs nolaizijaas:)). Piedavaju arii 7.ekipazas pilotam lai iedzer, bet teica, ka pie stures un varesot tikai peec posma. Tur arii satikaam kaudzi ar citaam ekipazaam.
    • Tervete.... Tur pa celjam satikaam divus puisus, kuriem prasijaam, vai Tervete nav taas drupas, kuras bija noraditas papildjautajumaa, sie akstijas un atbildi logisku nepateica, tikai plijaas virsuu, lai sos panjemot un aizvedot izpeldeties. Tervete liekas, ka pavadijaam visilgaak, kadu 1h, mazliet atputamies, uzkaapaam tornii, iegaajaam visi 4 pa 0.4Ls muzejaa, kur noklausijaamies vesturi, aizstaigajaam lidz kaplicai un uz Informacijas centru, kur centamies noskaidrot, papildjautajumus, kur ir tas kugis un drupas un kas ir Janis Apsitis, bet nekaa. Tervetee pasmaidiju vienai smukai vietejai meitenei, kuru apmulsinaju un sii mums baigi izpalidzeja. No savas muteres (literaturas skolotajas) uzzinaja, kas ir J.Apsitis, kas taas pa drupaam. Drusku pasedejam un iedzerot Vermutu devaamies taalaak uz Penkuli pa taisno celju cauri mezam un agraakaas kara bazes vietai.
    • Penkulee.... Nekas ipash nebija, aplurejaam baznicu un tos skurstenjus ar 7 pakapieniem, bet seit ar organizatori nebija noprecizejushu jautajumu. Seit tika jautaats, cik skurstenjiem ir pakapienu, taka mes izskaitijaam ka visiem ir 7, tad ari pierakstijam , ka ir 7, bet bija domats cik siem visiem skurstenjiem pa visiem kopaa ir pakapienu. Parprotams jautajums. Seit mees nevienu ekipazu nesatikaam, iedzeru Vermutu un drazos taalaak uz Beeni.
    • Patika, kad iebraucaam Beenee. Tur pie dzirnavaam ritigi nopeldejos. Tur bija taads skats, kaa viena ljoti resna sieviete no tramplina lece, izskatijaas taa, ka sii bedres taisa:)). Tad kjeramies pie jautajumiem. Pie dzirnavaam saskaitijaam deljus un pierakstijam 1905. gadu, kad tika celta dzirnavu eka un devamies uz muizu, kur vel citi izmisigi skaitija logus un kur mes tik un taa nepareizi saskaitijaam logus. Dodoties atpakalj, ta ka es baigi runigais, es saku plapaat pie dzirnavaam ar vienu vecu tantuku, taa un sitaa, beigaas sii saka, ka 1905. gads nav pareizas, ka tas ir tikai celtaas piebuves gads. Si paradija, ka aiz krumiem uz istas dzirnavu ekas ir pareizais gads 1837.g. Vo seit peeriens ir jaadot organizatoriem, ka noradija pareizajaa atbildee 1905., bet istais ir 1837.g. Redzot posma rezultatus, es pateicu to organizatoriem, bet nekaa....nelaboja. Es pa to nemaz neapbizojos, jo tikpat labi es tak vareju melot, pieradijumu tak nebija. Ja to varbut butu pamanijushi veel kada ekipaza, un sacelta lielaka trobele, tad varbut vairakumam noticetu, bet diemzel to biju uzzinajis viens pats. Braucot prom arii baltaa audika ekipaza peldeejaas.
    • Atri vien nonacu Aucee, lidoju visu laiku lidz turienei ar 150km/h. Izbraucaam cauri Aucei un pa to kaapurnieku celju jonjoju uz Keveles avotiem. Ienesos pie viena ezera vai diikja, kur tuseja busins ar 12.Nr un vel viena masina. Biju nodomajis, ka tur ir avoti:). Man 12. Nr. busins pateica, ka avoti ir vel uz priekshu. Es golfam pakalju pa taam bedreem skraapeedams aiznesos uz avotiem. Celjs lidz turienei bija vissliktaakais visaa posmaa, bet nu neko, tapee jau maciju uz 100, panesos vienai vai divaam ekipaazaam garaam, kuras lenaam vilkaas pa to celju un kratija ieksas. Pa sadaam trepeem ir tikai jaalido, tad mazaak jutaas, taas bedres. Bet tas celjs patika, vareja ritigi atvilkt, aizrava taa saurums un likumainiiba.
    • Pie avotiem satikaam atkal baru ar ekipaazaam, kaa arii baigaa branza bija ar medniekiem, moska starp tiem bija arii tas trakais, ko zin:))). Sadzeeraamies auksto udeni, tad jau pie pustukshaas Vermuta pudeles nekeeros. Braucot prom, atskreja arii 7. ekipaza, tie bija ljoti izbriniti, kaa mees vareejaam vinjus nodziit, ja sie izbrauca no iepriekseejaa KP aatraak.
    • Taalaak raljoju atpakalj pa trepi uz Lielauces ezeru. Pa celjam pamaniijaam arii vienu no papildjautaajumiem - Lielauces drupas, kuras mees jau bijaam uzzinaajushi no Tervetes skaistaas meitenes. Nonaakot pie Lielauces ezera, atkal satikaamies kartejo reizi ar balto audiku. Sie skrobeejaas, ka nevar no mums atrauties:)). Sie mani arii tad nofilmeeja manu Golfu un arii mani, paspeju vel uzliist uz kapota un papozeet he he :) un tad sie aizmina taalaak, bet mees devaamies uz ezera pusi . Vo seit muus baigi uzjautrinaaja viens ljoti mazs zeens. Sis gaaja gar ezeru tizlaa gaitaa, takaa piedirsis bikses un skalji murminaajaa eee aaa uuu eee aaaa:))) Zel, ka nebija kamera, tur vareeja palikt bez vedera:)))))))) . Tur vietejie tusetaji jau pa gabalu bljaava, ka esot viens logs:)), bet mees pasi vel piegaajaam un paarbaudijaam, tiesaam bija viens:)). Ilgaku laiku aprunaajaamies ar siem, sie muus baigi iztaujaaja un bija baigaa sajusmaa, par sada veida pasakumu. Ejot prom, ienaca praataa siem pajautaat par papildjautajumu par to kugiiti, kaa nekaa ezers un moska ir kaada saistiba. Un tocnja, sie zinaaja un pateica, ka tas esot bijis Beenee un precizi pateica netikai vietu, bet arii maceja pastaastiit nedaudz par to Norvegju sievieshu kugiiti. Domaju, ka to reti kurs atrada, jo taa bija naturaala cuucene. Tie, kas baigi maaceeja maldiities, gan jau atrada, to skaitaa arii Baltais audi kupejnieks:)), sie arii teica, pateicoties tam, ka esot nedaudz nepareizi nobraukushi he he:)). Citreiz arii maldisanaas paliidz. Ejot prom satikaamies atkal ar 7. ekipaazu :))) .
    • Patuseejam tajaa Lielaucee un piebeidzot Vermuta pudeli devaamies tieshi aiz 7.ekipazas. Sie apstaajaas pie drupaam, bet es panesos garaam un vilku cik var vilkt pa to granteni, savi 130 jau bija. Saadi nesos jo bija palicis pavisam maz laika. Bet taalu neaizvilku, prieksaa sastapu kaaziniekus. Visu celju bija aizkjeersojushi, speeleeja Cigaanus un cigaanietes:) . Pastaaveeju, paskatiijos, negribeejaas tur trauceet un prasiit lai laiz garaam, nebutu zolidi. Tad pec kadaam tur aptuveni 10 min, piebrauca arii 7. ekipaza. Sie arii paluureeja un izstukoja, ka moska apbraukt apkaart. Bet tad priekseejais, kaut kaads laikam vieteejais mersis neiztureeja un bezskaunigi spraucaas garaam kaaziniekiem un pie reizes , lai nebrauktu kaut kur apkaart, kopaa ar 7. ekipaazu arii pie reizes izbraucaam leenaam gar kaaziniekiem (nepieklaajiigi, bet laiks teceeja uz beigaam, negribeejaam nokaveet, jo bija priekshaa veel 2 KP.
    • Pec kaziniekiem es ieminu Golfam kaartiigi pirmkaart diezgan labi paziistams celjs, otrkaart man jau likaas, ka mees ar 7.ekipazu esam palikushi vieni pashi un parejie jau tuvu finisham un laiks ar uz robezas. Minot kaartiigi, nezinu no kurienes, priekshaa vilkaas 35. ekipaaza, tiem pastiepu garaam. 7. ekipaaza vairs nebija manaama. Bet 35. izdomaaja vilkt man liidzi. Taa mees liidz Beenei un Penkulei ruleejaam 135-150km/h, aatraak gan neatljaavos, lai gan pazinu so celju ljoti labi. Tas bija diezgan pielaapiits un kaa nekaa seedeeja iekshaa veel 3 sturmanes. Penkulee, apstaajaamies pie veikala, jo visiem ljoti gribeejaas eest un Vermuta pudele arii biju iztuksojis. Veikaalaa nedaudz sapirkaamies, nopirku arii vel vienu Vermutu. Mazliet uzkodaam, ieraavu Vermutu un maucu taalaak uz 150.
    • Naakoshajaa PK satikaam balto audiku, lai gan nebija ceriibas vinju vairs panaakt, jo sie aizbrauca no Lielauces ezera, tad kad mees atbraucaam, kur mees vel mazliet patuseejaam ar vieteejiem, tad veel kazinieki trapijaas celjaa un pie Penkules veikala savas 10 min pavadiijaam. Bet lai gan skatoties, kaa es vilku un vel zinaju so apkaimi, tad nebija brinums, ka sos satiku un vel paspeju pieskriet priekshaa 7. ekipaazai:)))), par ko vinji bija ljoti sasutushi, "kaa es vareeju vinus apdziit, nepabraucot viniem garaam?" Tas lai paliek nosleepums. Kaa nekaa biju tak "Laika Masina" :) . Taapat arii pie pedeejaa KP, baltais audiks brinijaas, kaa mees piebraucaam tiem vaartiem no otras puses. Ja 7. ekipaza nebutu apstajusies un domajusi, tad vinjiem butu vel viens parsteigums no "Laika Masinas" , sie redzeeja, ka mees iegriezamies vienaa ljoti necilaa celjaa, to pat pa celju nevaretu nosaukt, domaju, ka 7. ekipaza neizbrauks:))), bet tomeer bedres izraadiijaas pa seklu :)) .
    • 7. ekipaza un baltais audiks aizbrauca, bet mes vel kadu min palikaam, vajadzeeja pacuraat, ieraut Vermutu un apvaicaaties vieteejam vecukam, kam bija domaati sie vaarti. Bija doma finishaa paarsteigt veel vienu reizi 7. ekipazu, bet neizdevaas, tomeer, lai gan atkal ritigi minu, bet pa garaaku celju, soreiz neizdevaas vinjiem nokluut priekshaa:)) . Uz ko vinji finishaa atbildeeja - "Caaljus skaita rudenii".
    • Finishaa jau likaas, ka mees esam iebraukushi peedeejie, jo pedejos kontrolpunktos un pa atpakalj celju, nebiju saticis nevienu iznjemot 35., 7., un baltaa audika ekipaazhu. Bet organizatore savaacot kontrollapas, pateica, ka vel ir jagaida 8 ekipazas. Liekas viena ekipaza palika pie Lielauces ezera, kad aizbraucaam, paareejaas iespeejams bija braukusas peec cita marsruta.
  • Nu ar so arii 1. staasta (Dienas posma) beigas.

P.S. Iebildumi tiks pienjemti par neprecizitateem, kaa arii neapvainojieties, ja kaads netika piemineets, visu piefikseet es nespeeju.

Guntars, Inga, Anna, Laura WV GOLF II ar 8. Nr. "Laika Masina"

Visi bijaam sajuusmaa un piedaliisimies arii nakamreiz un ceru arii ar 8.Nr.:)

Janis D
35 kom stuurman
Instigater
Laika Masina
| Jaunumi | Par mums | Pasākumi uzņēmumiem | Pasākumi | Publikācijas | Dokumenti | Foto galerija | Videoklipi | Saites |
Mūsu sponsori un draugi:
    Autoliste     tosteris.com : web hostings un risinajumi    Geoveikals     19 points SIA     NACHOS Racing   
 4x4 Klubs   
Lapu apkalpo digiBlink, vietu uz web servera nodrošina DEAC
Terms & Conditions | Privacy Policy